В Министерството на регионалното развитие бе подписано дългоочакваното споразумение за финансиране на довеждащ водопровод Елховец - Рудозем между Министъра на регионалното развитие арх. Иван Шишков и кмета на Община Рудозем - Румен Пехливанов. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

В изпълнение на проекта се предвижда подмяната на целия довеждащ водопровод, който често е обект на аварии и чиято реализация е задължителна преди предвидените ремонтни дейности по пътя Рудозем - Пловдивци, за което Пехливанов настоява още от предходната година.

За щастие, нещата ще се случат по правилния ред на изпълнение, като първо ще се подмени водопровода, а след това ще се пристъпи към реконструкцията на пътя. Реалните строителни дейности по водопровода се очаква да започнат още през тази седмица, като се още от утре ще започнат доставките на строителните материали.

Днес в 10:00 ч. предстои работна среща, на която ще бъде уточнен графикът за изпълнението на строителните дейности по водопровода и ще стане ясно дали ще бъде необходимо периодично спиране на водата в гр. Рудозем, с. Войкова лъка и с. Бърчево, за което населението на засегнатите райони ще бъде уведомявано предварително.

Предварително поднасяме извинения на всички жители на Елховско корито за затрудненията в движението по време на изпълнението на проектите.