Община град Добрич подписа споразумение с Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) за изграждане на битова канализация в кв. "Рилци" за етапи II, III и IV. Това съобщи в една от социалните мрежи кметът на града Йордан Йорданов, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Държавата предоставя средства в размер на 5 435 790 лв. като трансфер по бюджета на общината. Половината от сумата ще бъде трансферирана до 10 дни след подписване на споразумението, останалата - следващия месец.

"Това е една от амбициозните ни задачи в управленската програма, не защото канализацията трябва да е екстра в наше време, а защото осигуряването на средства за това е невъзможно от собствените приходи на общинския бюджет. Не си позволихме да вдигаме данъци в трудните години, в които живеем, но стъпка по стъпка изпълняваме поетите ангажименти. Защото общата ни цел е един по-подреден живот в Добрич", заявява чрез социалната мрежа кметът Йордан Йорданов.

Проектът "Битова канализация в кв. Рилци, гр. Добрич-етап I" е приключен и е на стойност 1 963 054,95 лв.  Изградена е битова канализация в кв. "Рилци" с дължина 2099,72 м с включени сградни канализационни отклонения, тласкател с дължина 1774,56м и една Канализационна помпена станция.       

Жулиета НИКОЛОВА