Преди минути приключи подписването на колективния трудов договор в дейност "Здравеопазване" в Община Пловдив, предаде репортер на "Фокус".

Той бе сугласуван от двата синдиката - КТ "Подкрепа" и КНСБ и от кмета на града Здравко Димитров. В споразумението присъства увеличение на началните заплати на здравните работници в детското и училищно здравеопазване от 1450 лв. на 1650 лв.

Заместник-кметът Анести Тимчев сподели, че здравеопазването е изключително важно за Община Пловдив и благодари на синдикатите за помощта им. 

"Животът на града няма мандати. Мандат има само в управлението. Нашето желание е гражданите да имат добре организирано общинско здравеопазване, което във времето трябва да се развие. Предстои реформа в здравната осигурителна каса и в Министерство на здравеопазването и всички това трябва да отговаря на потребностите на гражданите. Вярвам, че това е стъпка в развитието на сектор здравеопазване в общинската политика.", каза той.

"Общинското здравеопазване е приоритет", каза на свой ред кметът Здравко Димитров.

Той коментира различните състояния на болниците в града и политиката, което е имал към всяка една от тях. 

"Една част от Транспортна болница не се използва, искахме да я направим университетска такава, за да обучаваме кадри. Пловдив е център на здравеопазването. В COVID пандемията ние лекувахме почти цяла Южна България.", допълни кметът Здравко Димитров.