Почивната база на Община Търговище в Балчик отваря за граждани на 8 юли. Смените и тази година са от по 5 и 10 дни, като последната започва на 21 август и приключва на 30 август.

Цените са на база пълен пансион. За децата от 3 до 14 години сумата възлиза на 40 лв. на ден. За лицата над 14 години тя ще е 46 лв. на ден. Престоят за деца до 3 години ще е безплатен, както досега. Отделно се заплаща и туристически данък към Община Балчик, който е в размер на 60 стотинки на нощувка.

В дните до 8 юли базата ще се ползва от граждани на пенсионна възраст и ученици от града ни.

Общо 120 деца ще почиват безплатно на морския бряг, като жест от страна на местната администрация за постиженията им в сферата на образованието. Покана за участие бе изпратена до всички директори на общински училища в Търговище. Изискване бе децата да са постигнали много добър или отличен успех, както и да са завоювали награди и призови места в различни по вид състезания или конкурси през учебната година.

Допълнително информация за смените и настаняването може да бъде получена на тел. 0601 68 662 в Община Търговище. Записването става на място, в стая № 73, ет. 3 в администрацията.