Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу започна почистването на речните корита, предаде репортер на "Фокус". Градоначалникът предприе навременните мерки, за да предотврати в дъждовните дни евентуално наводняване на населените места, през които преминават река Турийска и река Тунджа. 

В сряда започна почистването на речното корито на Тунджа при село Осетеново и река Турийски при село Турия, а вчера и в следващите дни работата ще продължи и в село Александрово. 

“Отделили сме средства от бюджета за тази много важна дейност. Всички помним наводнението в село Турия през 2005 г., когато реката излезе от коритото си, нанесе щети за хиляди левове и разруши част от инфраструктурата. През 2014 г. това се случи отново – наводнени бяха десетки къщи, съборени бяха огради и постройки. Не искам това да се случи отново нито в Турия, нито в което и да е друго населено място", мотивира решението си да чисти речните корита на река Турийска и река Тунджа кметът Бесоолу. Той припомни, че река Турийска се явява водосборна за голяма част от Средногорието и, при обилни валежи, бързо покачва нивото си.