Общинското предприятие "Флора" започва почистване на клони и зелени отпадъци след разразилата се вчера буря, придружена с пороен дъжд и градушка в Търговище.

Екипите в момента работят на улица "Поп Сава Катрафилов". След това преминават към улица "Кап. Данаджиев" и жилищната зона в квартал "Боровец“. Именно в тази част на града са и по-голямата част от пораженията. Касае се за счупени и прекършени от бурята клони.

В Общината няма постъпили сигнали за паднали дървета на територията на града.

Информираме гражданите, че Община Търговище има забрана за кастрене на клони до края на юни. Тя е издадена от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен след постъпили сигнали от жители на града ни, които са против оформянето на короните. Основен мотив за забраната е гнезденето на птиците.

След края на юни "Флора“ планира да възобнови дейностите по оформяне на короните. Призоваваме гражданите да се отнасят с разбиране към екипите, тъй като не са редки случаите на проява на вербална агресия и заплахи за саморазправа с тях.

Кастренето и оформянето на короните е от важност не само за бъдещото развитие на едно дърво, но и за опазването на живота, здравето и имуществото на гражданите, в случай на силни ветрове и бури.