Десетки се включиха в доброволната инициатива за почистване и облагородяване на зелената площ, находяща се в междублоковото пространство срещу Съдебната палата, съобщиха от ведомството.

Старт на доброто начинание дадоха Председателят на Районен съд – Пловдив Иван Калибацев, Кметът на район "Централен“ Георги Стаменов и Председателят на Адвокатска колегия – Пловдив Георги Баев. Инициативата се осъществи с активното съдействие на Директора на ОП "Паркове и градини“ гр. Пловдив Веселин Козарев, който организира почистването на короните на дърветата, премахването на старите съоръжения и осигуряването на нова растителност.

С много усмивки и добро настроение всички участници се включиха заедно в почистването и засаждането с нови растения на градинката пред Съда, която е любимо място за почивка на много от работещите в Съдебната палата, адвокати и граждани.

В зоната с обособени места за сядане бяха поставени нови дървени пейки, дарение от Районен съд – Пловдив и Адвокатска колегия – Пловдив, бяха монтирани нови кошчета за отпадъци, а циментовите кашпи бяха засадени с различни видове цветя и така пространството се превърна в едно приятно и цветно кътче за отдих и почивка.

Всички участници в инициативата си пожелаха да ползват със здраве новите придобивки и да ги пазят.