Почина дългогодишният директор на видинския драматичен театър Петко Петков. Скръбната вест за кончината му съобщиха от ръководството на театър във Видин.

Над 35 години от живота си Петко Петков отдава на видинската сцена, 20 от които е директор на театъра. Ще го запомним с десетките му роли в театъра, с неговия неповторим нюх да открие и даде път на много български артисти.

Петко Петков е носител на множество награди, както и на званието  "Заслужил артист“ от 1985 г.

Петко  Петков е роден на 16 декември 1941 г. във видинското с. Раковица, където завършва основното си образование. Средното си образование започва в гр. Кула, но  завършва във видинската гимназия "Димитър Благоев“. Още като ученик се качва на театралната сцена в родното си село Раковица. През 1969 г. завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов“, специалност "Актьорско майсторство“ в класа на проф. Кръстьо Мирски и постъпва на работа като актьор във видинския драматичен театър "Владимир Трандафилов“. Над 35 години от живота си отдава на видинската сцена, 20 от които е директор на театъра.

Почивай в мир и светъл път нагоре, Деди, написаха колегите му от видинския театър в разпространеното съболезнование да неговото семейство, близки и приятели.