Бившият апелативен прокурор на София Радослав Димов е починал след няколкомесечна борба с онкологично заболяване. Тъжната новина съобщи  бившият главен прокурор Иван Гешев

"Почина Радо Димов - апелативен прокурор на гр. София. Отличен юрист, изключителен приятел и най-важното добър човек. Не заслужаваше това, което му причиниха, но Господ гледа. Почивай в мир приятелю!", написа Гешев в профила си във Facebook.

50-годишният Радослав Димов е роден в Горна Оряховица през 1973 година в семейството на известни юристи. През 1999 година завършва право в СУ "Свети Климент Охридски". Той беше избран за апелативен прокурор на София през септември 2019 година, като преди това оглавяваше Софийската районна прокуратура. От 2008 г. до 2017 г. е зам.-шеф на СРП, след което става и районен прокурор на София. Името му беше замесено в скандала с групата за влияние в съдебната система на Мартин Божанов-Нотариуса.

Самият Димов поиска да бъде изслушан от Прокурорската колегия. Пред кадровиците апелативният прокурор на София заяви, че иска да изчисти името си, защото страда от болест, която не му дава много живот. Той отрече да познава Мартин Божанов. 

В края на месец май Димов подаде оставка с мотива, че страда от тежко заболяване, а Прокурорската колегия на ВСС я прие.