Момчетата, които пребиха свой съученик в Професионалната гимназия по строителство и автотранспорт "Гоце Делчев" в Пловдив, са изключени от учебното заведение. Това съобщи за Агенция "Фокус" Бойка Борисова, директор на училището.

Това се случва след жестокия побой, който се разигра в голямото междучасие между ученици в Пловдивската гимназия на 25.10.2022 година.

"Имахме решение на педагогическия съвет, където преценихме, че въпросните ученици трябва да бъдат преместени в друго училище. Има двуседмичен срок, където районното управление по образованието ще реши къде точно да бъдат преместени учениците", уточни директорът.

"Побойниците, които следват да бъдат преместени, са двама от 9. и 10. клас, а други двама са с наказание "предупреждение за преместване".

Тя обясни, че момчетата, които се очаква да бъдат преместени, все още посещават Професионалната гимназия по строителство и автотранспорт" Гоце Делчев докато не излезе решението на компетентните институции. "Това е процедурата, която се спазва, такъв е законът", коментира Борисова.

Директорката допълни, че пребитото момче е добре и посещава редовно учебните занятия.

Припомняме, че в края на месец октомври се разигра грозна сцена в двора на Професионалната гимназия по строителство и автотранспорт "Гоце Делчев" в Пловдив, по известна с името "Автото". Ученици от по-горните класове нападнаха и пребиха по-малък свой съученик. За щастие пострадалото момче нямаше сериозни наранявания, но директорката Бойка Борисова още тогава заяви, че случаят няма да остане безнаказан.