70-годишна жена от Пазарджик стреля по бездомни кучета, но погрешка уцели 42-годишен мъж. Раненият е служител на ВиК, но не е сериозно пострадал.

В пазарджишкия квартал "Запад“ разказват, че от месеци живеят в страх заради глутница бездомни кучета.

"Нападали са ме. Аз винаги с пръчка ходя до там. Защото ходим до детската кухня, имаме бебе, да вземаме храна. Спускат се. Има едно черно особено, спуска се в краката", каза Росица Панделиева, съседка.

Цяла нощ кучетата вият пред къщата на 70-годишната Мария Йончева. "И аз вече не изтраях. Това беше цяла нощ. Синът ми не може да спи. И викам: ще изляза да ги сплаша, имам въздушна пушка", разказа тя.

Трудно подвижната жена заема стрелкова позиция. "И аз излязох с пушката и чакам да видя, като няма хора, защото мога да уцеля някой, да не съм толкова проста сега. Кучето дойде и след него – половин метър няма никой, няма работници да минават. И аз в това време произведох изстрел.  И като изщрака пушката, изведнъж се изправи един човек, и се спря така", добави Мария Йончева, предава bTV.

Сачмата попада в бузата на служител на ВиК. "След десетина минути дойде едно момче тропа на вратата, вика, рита вратата. И каза "току-що са застреляли баща ми в бузата", каза тя.

"За радост, той не е сериозно пострадал, прегледан е в болница. По случая има образувано досъдебно производство. Оръжието е иззето, а жената не е задържана поради здравословни проблеми", каза говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Полицаите не повярвали, че трудноподвижната жена е успяла да зареди и стреля с пушката, но Мария Йончева има стрелкови опит.

"Ами, баща ми беше ловджия от едно време. На военно съм ходила като съм била ученичка", добави тя.

Пред bTV пострадалият мъж заяви, че няма намерение да завежда съдебен иск срещу възрастната жена и не желае публичност.

От община Пазарджик съобщиха, че непрекъснато се опитват да овладеят популацията от безстопанствени кучета и само за миналата година са обработили и заловили 154 животни.