150 души от Великотърновска област са вписани в регистъра на хазартно уязвимите лица на Националната агенция по приходите, предаде кореспондент на "Фокус“. От Териториалната дирекция в старата столица уточняват, че заявления за включване в регистъра са подали общо над 11 500 човека от страната.

За сравнение през май уязвимите в региона са били 150, а за цяла България – 7200.

От приходната агенция припомнят, че порталът не е публичен, а достъп до него имат определен брой служители на НАП, както и организатори на хазартни игри, като те са задължени да спазят изискването да не допускат лица, вписани в регистъра да залагат.

За да улесни бизнеса, НАП даде възможност за извършване на справка чрез директен достъп, след като в края на май в е-портала заработи нова е-услуга. Чрез нея хазартните оператори могат да обменят информация пряко и автоматично с приходната агенция.

От приходната агенция напомнят, че всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра. Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл: nap@nra.bg, като в този случай трябва да е подписан с КЕП.

Повече можете да прочетете на сайта на НАП.