По искане на Районна прокуратура – Габрово, Районен съд –Габрово задържа под стража 32-годишният А.Д. Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 17/18.02.2022 г., в дома си в гр.Габрово, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорисково наркотични вещества – общо 101,97 грама марихуана на стойност 611,82 лв. – престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението срещу А.Д. е за тежко престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от 1 до 6 години. Обвиняемият вече е осъждан три пъти за такова престъпление, като при последното от тях със споразумение от 15.01.2021 г. му е наложено наказание лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено за срок от 3 години. Настоящето престъпление е извършено в този изпитателен срок.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд-Габрово е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на РС-Габрово подлежи на обжалване пред ОС-Габрово.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Габрово.