Общинските съветници на Пловдив гласуваха предложението за преустановяване изпълнението на проекта за пробива при Водната палата за срок до 45 дни, предаде репортер на Агенция "Фокус". Предложението бе прието с мнозинство от 44 гласа "за" и 4 "против".

Извънредната сесия на пловдивския общински съвет, свикана по инициатива на ПП ГЕРБ за пробива при Водната палата за преустановяване до пълно изясняване на всички подробности около проекта, се превърна в своеобразно обществено обсъждане. Повече от 3 часа продължи дискусията само по първата точка за представяне и обсъждане на проекта.

Работният проект беше представен от Елена Кръстева, представител на проектантската фирма, която е проектирала някои от метростанциите на столичното метро. В заданието е било посочено,
че дължината на новото съоръжение трябва да бъде съкратена заради предишния проект, изграден с еврофинансиране, а трасето на велоалеята е без преминаване в самия пробив. 

Проектантите са използвали за база технически проект, приет на 16.07.2013 г. и са го актуализирали и адаптирали. За отводняване се предвижда помпена станция с две активни и една резервна помпа, която се зауства към реката.