По график в населените места на община Видин започнаха прегледите в социално-здравните кабинети, предаде репортер на "Фокус“. Прегледите стартираха от село Градец, уточняват от Община Видин.

През изминалия мандат на д-р Цветан Ценков бяха изградени социално-здравни кабинети с необходимото оборудване в над 30 населени места в Община Видин. Те имат за цел да подкрепят възрастните хора, като им предоставят безплатни медицински прегледи.

По график медицински фелдшер ще консултира и извършва манипулации на желаещите пациенти като- мерене на кръвно налягане и кръвна захар, поставяне на инжекции по лекарско предписание и други, в населените места в общината. Тези, които желаят да ползват за различни социални услуги, предлагани от Общинското предприятие "Социални дейности“, ще могат да се информират в кабинетите създадени по механизма "Лична помощ“, "Асистентска подкрепа“, проект "Топъл обяд“, общинската дейност "Домашен социален патронаж“ и други над 20 услуги, които функционират в Община Видин.

Кметът на с. Градец Илия Томов благодари на ръководството на Общината за разкриването на социално-здравния кабинет и сподели, че жителите от селото проявяват голям интерес към предлаганата безплатна медицинска услуга.

В новата управленска  програма на видинския кмет са заложени редица мерки по отношение на подобряване здравната и социална политика като по този начин Община Видин надгражда и изпълнява един от важните  ангажименти към своите жители.

В социално-здравните кабинети възрастните хора ще могат да разчитат на специализирани грижи.