По Великденските празници във Видин деца  и възрастни се радваха на неповторимия свят на марионетките на Теодор, предаде репортер на "Фокус“. Със своите марионетки и уникално актьорско присъствие в родния град два спектакъла изнесе Теодор Борисов. В рамките на авторското си шоу бяха показани няколко микро драматургии, подходящи както за деца, така и за възрастни. Пиесите, както и марионетките, с помощта на които те бяха разказани, са дело на Теодор Борисов. Той всяка година изработва нови персонажи и сменя жанра на представлението, така че спектаклите му винаги са нови, различни и предизвикват любопитство у публиката.

Артистът заслужи бурните аплодисменти по време на двете представления -едното в залата на драматичния театър, а второто на открито в Крайдунавския парк  във Видин. Публиката се наслади и аплодира- "Светът на Марионетките“  и "Пиратска история и още“. В края на представленията  Теодор Борисов благодари на всички, които са помогнали спектаклите да се реализират в родния му град и че за него е част да играе пред и за децата на Видин.

За "Фокус“ Теодор Борисов сподели, че първите си стъпки в кукленото изкуство е направил в Държавен куклен театър - Видин като стажант-актьор и благодари на своите първи педагози в театъра. Според авторът в кукления и по-специално в марионетния театър трябва да се изпипват нещата до последната подробност, да има детайл, да има занаятчийство в изработката. По думите му неговите кукли са уникални и новаторски. Сред тях има такива, на които дори клепачите им се повдигат, толкова прецизна е изработката, други пък мърдат пръстите си, устните и дори носа. Има кукла, която държи бастун в ръка и, подпряна на него, се разхожда по сцената, както и такава, която повдига чаша и пие вода. Сред уникалните му кукли е и марионетка, която свири на истинска цигулка. Авторът на спектакъла Теодор Борисов е роден, учил и израснал във Видин. Завършил е НАТФИЗ при проф. Боньо Лунгов и проф. Румен Рачев, след което е специализира в Австрия. От близо 20 години живее и твори в Милано. Той е преподавател и доцент в Болонския университет "Alma Mater Studiorum". Преподавал е също така и в Етиопия и Тунис. Той е организатор и на първия Циркус Фестивал за Африкански трупи. В творческата си биография от 2003 година до днес има над 4000 спектакъла. От тази година той е част от трупата на Държавен куклен театър- Видин и вече постави на сцена своя постановка, в качеството си на режисьор и участва в друга-като актьор.

На финала на представленията Теодор Борисов даде възможност на видинските деца да се докоснат до уникалните кукли и дори да ги водят.

Ирена Данаилова