По общо 14 точки ще заседават общинските съветници във Враца на днешната сесия на местния парламент, която ще се проведе от 16 ч. в конферентната зала на общината, предаде кореспондент на "Фокус“. В проекта за дневен ред са включени докладни записки относно удължаване срока за подаване на заявленията за участие в конкурс за възлагане управлението на "Център за кожно-венерически заболявания“ – Враца ЕООД, даване на съгласие за извършване на предпроектно проучване за изграждане на надземна фотоволтаична електроцентрала и съпътстваща инфраструктура в поземлен имот - публична общинска собственост, както и даване на съгласие Община Враца да кандидатства по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма- "Топъл обяд".

Една от докладните касае и взимане на решение за кандидатстване на Община Враца с проектно предложение по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FPR002-2.001 "ГРИЖА В ДОМА“, финансирано по Програма "Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027.

На редовното си заседание общинските съветници във Враца ще гласуват и предложения за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. 

Росица ВАЛЕНТИНОВА