Страхотно събитие се състоя на стълбите на "Каменица" в центъра на Пловдив, предава Plovdiv24.bg. Едно от училищата в града под тепетата отбеляза своята 45-та годишнина.

Средно училище "Черноризец Храбър“ е създадено през 1978 година. Школото е носител на Почетния знак на град Пловдив и район "Тракия“ и е сред най-бързо развиващите се училища в Пловдив с над 1300 ученици, носейки девиза "Българино, знай своя род и език!".

Училището разполага с богата материална база, а в последните години разполага и с множество технологични инструменти и Chromebook устройства, които служат за развитието на творческия потенциал на учениците. Училището е утвърдено като иновативно, а учениците и учителите умело работят с облачни технологии в защитена среда. 

Внедрявайки световния образователен опит с модел 1:1, училището е сред първите седем в страната, осмелило се да започне този вид образователна трансформация. Образователната институция участва в национално изследване на модела, доказало промяна в нагласите в ученици и родители към обучението.