Кръстьо Ливров, педагогически съветник и бивш общински съветник от БСП в община "Марица" днес се изправи пред Пловдивския окръжен съд, където получи условна присъда от 1 г. и 8 месеца, с изпитателен срок от 4 години, предаде репортер на Агенця "Фокус".

На 21.09.2021, след невнимание при шофиране е предизвикал смъртта на 77-годишната Соня Порязова, след като блъска жената на кръстовището на улиците "Победа" и "Сава Муткуров" в Пловдив. Според решението на Съда освен условната присъда той бе лишен и от правото да шофира за 2 години. 

Покойната жена е била на път да купи вестници, когато е тръгнала да пресича, Ливров е завивал наляво по кръстовището към ул. "Победа", но не е забелязал Порязова навреме и я блъска. Порязова е успяла да се вдигне и да се предвижи до най-близката пейка. Обвиняемият ѝ се притекъл на помощ и я закарал в болница, преди да пристигне линейката. В болницата жената е изпаднала в кома, а на 5 ноември същата година е починала.

"Няма ден, в който да не мисля за това и да се връщам назад. Много съжалявам, искам да ми дадете условна присъда, за да се развивам в професията си", сподели пред съда Ливров.

Адвокатът на близките на покойната жена, Димитър Георгиев, сподели пред Съда че "Човек на пешеходната пътека се чувства както заек по време на лов в България, такъв е манталитетът на нашите шофьори", след като настоя за по-дълъг изпитателен срок за Ливров.