Пловдивският районен съд уважи искането на прокуратурата и остави в ареста шефа на стриптийз бар "Бътерфлай", предаде репортер на "Фокус".

"Решението изцяло удовлетворява прокуратурата. Става дума за увеселително шоу, което според нас е по-скоро един параван. Наред с това е имало и сексуална експлоатация и правене на такива неща в самия клуб, което е и част от самото обвинение", каза за медията ни наблюдаващият прокурор Димитър Пехливанов.

Аксел Стоичков е задържан във връзка със среднощната полицейска акция в стриптийз клуб "Бътерфлай" в Пловдив. Той бе доведен с белезници в районния съд в града под тепетата. 

Той е обвиняем за това, че осъществил трафик на хора спрямо две жени, едната от които на 18 г., ученичка в 12 клас, а другата на 28 г., като ги е набирал с цел използване на развратни действия чрез обещаване на облаги – престъпление по чл. 159а, ал. 2 т.6 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 19 март 2023 г. в ранните часове в стриптийз клуб в центъра на Пловдив ("Бътерфлай"), е била проведена специализирана полицейска операция под надзора на Районна прокуратура – Пловдив по образувано досъдебно производство по горепосочения текст. На място е бил установен и задържан 32-годишният Стоичков стопанисвал заведението, както и още няколко лица, в това число и танцьорки. Последните, след като са били разпитани, са освободени.  

Установено е, че той бил предложил на две жени да извършват сексуални услуги срещу заплащане в заведението през различни периоди от време. Едната от тях била ученичка в 12 клас. И двете работили като танцьорки в клуба. Развратните действия с тяхно участие са били извършвани в специално пригодени за целта помещения - кабинки в заведението. На 19 март 2023 г. в заведението се е намирала 18-годишната жена.   

По досъдебното производство са извършено множество действия по разследването – разпити на свидетели, с което е документирана дейността на Стоичков, извършени са претърсвания и изземвания в Пловдив и София, иззета е голяма сума пари, компютърни конфигурации, телефони и други.