Небрежност е най-вероятната причина за пожар, който унищожи част от имуществото на семейство от Пловдив, късно снощи. Огън, неизгасен в двора на къща, става причина пламъци да обхванат покривна конструкция на навес, прилепен към имота. Това съобщиха от пожарната в Пловдив.

В къщата е имало и възрастни хора, и деца. Близо три часа два екипа огнеборци от Първа служба на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив се бориха с овладяването на огнената стихия, която е успяла да унищожил и част от домашното имущество на домакинството.

Макар че щетите са за хиляди левове, най-важно е, че няма пострадали - живи и здрави са и децата, и възрастните! И въпреки че всеки мисли и се надява, че подобно бедствие няма как да му се случи, отправяме ПРИЗИВ към родителите: Нека говорим често с децата си за опасността от играта с огъня!

Образовайте, обучавайте, доведете ги в пожарната при нас, за да усетят сериозността и последиците от уж невинните действия.

Ето за какво още призовават от пожарната в Пловдив:

Родители, пазете децата си!

По-голяма част от нас си спомнят призивите от детските книжки: "С огъня шега не бива!“

Част от модерните родители, неглижират това предупреждение и рядко намират време да говорят за сериозната опасност, която играта с огън може да причини.

Може би, защото в някои от съвременните домове има поставени пожароизвестителни системи и собствениците им са спокойни, че пожарникарите могат да реагират бързо. Често обаче сигналите за пожар се подават едва когато огънят излезе извън контрол и вече е обхванал по-голяма част от сградите.

Нека заедно да пазим живота!