Разхвърлян обект, без никаква строителна логика, кално. Такава е оценката на заместник-кмета по строителство и инвестиции на община Пловдив Пламен Райчев за работата по булевард "Хаджи Димитър". Вицекметът не скри пред "Фокус" недоволството си от строителите и разминаването между договорено и изпълнено.

"Като цяло организацията на обекта е много лоша. Очаквах да завършат напълно южното платно и след това да започнат северното. Вместо това вече два месеца чакам да сложат тротоарните плочи, а едновременно с това са започнали работа и в северното платно, и в разделителната ивица" - коментира Райчев и се закани да санкционира фирмата.

Всеки строител сам избира подхода си на работа, но предпочетеният за "Хаджи Димитър" метод според зам.-кмета не е най-удачният. По думите му, има много по-мащабни строителни обекти в града, които са перфектно организирани. По договор обектът трябва да бъде напълно завършен до края на 2023 година. Реално изпълнителят ДЗЗД "Хаджи Димитър" е в срок, но не е изпълнил поетите ангажименти. 

В северното платно е започнала подмяната на подземните комуникационни кабели и сградните отклонения за водопровода и канализацията.