От община "Родопи“ се обърнаха с призив към жителите на селата Цалапица, Златитрап, Брестовица, Бойково, Дедово, Лилково, Ситово и Скобелево:

Както ви информирахме, договорът със сегашния превозвач "Хеброс бус“ не беше подписан едностранно от негова страна, което наложи спешни преговори в почивните дни от страна на община "Родопи“.

Днес предстои договаряне и подписване на споразумение с новия превозвач по линиите Пловдив-Цалапица, Пловдив-Златитрап-Брестовица и към високопланинските села.

Поради непредвидените обстоятелства за днешния ден гражданите на тези населени места трябва сами да организират транспорта си до областния град.

Имаме уверението от страна на новата фирма-превозвач, че от утре ще бъде възстановена транспортната схема по същия график, маршрут и съществуващите към момента спирки.

През неделния ден община "Родопи“ осигури служебен транспорт за превозване на пътниците от засегнатите населени места.

Община "Родопи“ ще настоява да се вземат сериозни мерки срещу превозвача " "Хеброс бус“, който се явява монополист в Пловдивска област. Той е поел най-много линии от областната транспортна схема, но не успява да ги обслужва.