Даниела Андреева и Димитринка Русинова, прокурори от Районна прокуратура-Пловдив, изнесоха вчера открит урок пред всички ученици от 11 клас от СУ "Свети княз Борис I“ в гр. Асеновград.  Те се срещнаха с гимназистите в часа на класния ръководител в присъствието на преподаватели от учебното заведение.

Темите, по които прокурорите говориха, бяха за професията на магистрата, правата и задълженията на гражданите, опасностите в интернет, вредата от употребата на наркотични вещества, наказанията за държането им, недопустимите прояви на агресия в училище и др. Даниела Андреева и Димитринка Русинова разказаха и какви са последствията при шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества. Те  посъветваха учениците да споделят своите проблеми и притеснения първо с родителите и учителите си, за да получат най-добър съвет и помощ.

Гимназистите задаваха въпроси при обсъждането на темата за опасностите от употребата на наркотични вещества. Те дадоха пример с героиня от игрален филм, която е била зависима от хероина, а след това се е отказала от употребата, което променило живота й.

Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив ще гостуват с открити уроци по същите теми и в останалите училища в гр. Асеновград. Те се срещат с ученици от различни класове от Пловдив и областта в рамките на Образователната програма на Районна прокуратура-Пловдив – "Заедно в час по етика и право“, която се провежда вече няколко години.