С разпит на вещо лице продължи днес в Районен съд - Пловдив делото срещу Никола Тепеджийски от село Старосел, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 66-годишният мъж е обвинен в това, че е пробол с нож в гърдите пловдивския адвокат Иван Халачев и му е причинил две средни телесни повреди, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Инцидентът е от 24 декември 2019 година. Според обвинителния акт между пострадалия и подсъдимия възникнали конфликти заради наследствен имот на Халачев, който попадал в местност, част от която била оградена с електропастир, където Тепеджийски отглеждал животните си. Двамата често влизали в словесни спорове.

На Бъдни вечер 2019 година, около 17.00 часа, пострадалият решил да отиде до магазина. Когато стигнал до моста на язовир "Пясъчник“, видял, че на него е паркиран с изгасени светлини автомобилът на подсъдимия. Когато приближил, от колата слязъл подсъдимият Тепеджийски, който започнал да обижда пострадалия, да го псува и двамата започнали да се карат. По време на кавгата подсъдимият извадил нож и пробол в гърдите опонента си.

"Подсъдимият Хаджийски е приближен до община Хисаря (жена му работеше в кметството на село Старосел), съответно до структурите на полицейското управление в Хисаря. Имаше множество съществени процесуални нарушения. Ножът не е открит до момента, а той направи всички възможни действия да го укрие", заяви пред камерата на Plovdiv24.bg след края на днешното заседание потърпевшият Иван Халачев.

"Освен това не бяха направени разпечатки на телефонните разговори, които обвиняемият е направил непосредствено след престъплението. Не беше направено проследяване по клетките на телефонните оператори дали той се е премествал и е ходил до Староселската могила, където по-късно беше намерен нож, който е възможно да е оръжието на престъплението. Някой помага на подсъдимия Тепеджийски и въпросът е докога ще помага в това дело! Той пледира невинност – че ние сме се срещнали на моста и аз съм го нападнал. Той извадил нож и аз сам съм се наръгал на този нож, а той се е защитавал", допълни още пловдивският юрист.

Следващото заседание по делото ще е на 27 февруари от 14 часа.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на Халачев пред камерата на Plovdiv24.bg!