Пловдивската организация на партия КОД поиска оставките на зам.-кметовете Пламен Райчев и Анести Тимчев заради пробива до Водната палата. "Те са хората, които бяха на първата копка, защитават проекта и убеждават гражданите в неистини – твърдят, че идеята за пробива е минала през обществено обсъждане, като имат предвид дискусиите за заема, с които ще се финансират този и други обекти. Там обаче самият проект за транспортната връзка не беше представен подробно и с анализ за ползите от него.

Този проект не е обсъждан и в Обществения съвет за разходването на средствата за заема. Спестяват се истината за рисковете от този пробив, за щетите, които ще нанесе на облагородената зона по р. Марица, за отсичането на дърветата и още много спорни моменти. Те обясниха и че община Пловдив няма да се откаже от проекта, което прави Райчев и Тимчев съучастници в несъвсем законни действия. Затова искаме оставките на тези двама зам.-кметове", обясни председателката на КОД – Пловдив Пепа Деведжиева.

От КОД реагират остро и на твърденията на кмета Здравко Димитров, че активисти на партията са лепили по входовете на живеещите в съседство призиви за протест и са плащали на хората, за да участват в мероприятията против пробива. "Преди да имаме своите политически пристрастия и да членуваме в партии, ние сме граждани на Пловдив с активна позиция. А е обидно да наречеш гражданите с будна съвест платени протестъри", коментира Деведжиева.