Драматичен театър - Пловдив обяви, че започва репетиции на пиесата "Ръкомахане в Спокан“ от световния майстор на черната комедия Мартин Макдона, видя "Фокус".

Екипът на спектакъла включва режисьор Елица Йовчева, която е позната на пловдивската публика с успешното си и гледано представление "Отблизо“ от Патрик Марбър.

В новия спектакъл ще участват актьорите популярните актьори Тодор Дърлянов, Мария Сотирова, Добрин Досев и Емануел Кабага.

Мартин Макдона, който е роден като аутсайдер в Лондон от ирландски родители, с британско и ирландско гражданство, той представя ирландското общество по изпепеляващ сатиричен начин.

Ранните пиеси на Макдона са написани в 10-месечен пристъп на творчество между 1994 и 1995 г. Тогава 24-годишният мъж пише:  "…от чисто отчаяние. Нямах голям план. Просто знаех, че трябва да опитам нещо. Знаех, че вероятно ще се озова на скапана работа с някакъв скапан шеф, който ми казва какво да правя. Цялото отчаяние и гняв, които имах за ситуацията бяха отразени в текстовете."

Днес Макдона се оказва най-вълнуващият нов глас в британския театър. На 27 години той е първия драматург след Шекспир, който има четири пиеси, играни едновременно на лондонска сцена. В Ню Йорк го наричат "първият велик драматург на 21-ви век“.