На прага на Рождество Христово ДГ "Малкият Принц“ организира традиционния благотворителен коледен базар "Направено със сръчни ръце, даряваме с любов и сърце". Под това мото бе организиран уъркшоп за семейно творчество, а учителите и талантливите деца от детското заведение, изработиха коледни украшения в различни тематични работилници. На базара ще има изобилие от домашно приготвени сладки – джинджифилови човечета, коледни курабийки, бонбони и мъфини, шоколадови гирлянди, картички, свещи и др.

Средствата от него ще отидат за подкрепа на 15-годишната Кармен Стойчева от Пловдив, която е е родена с диагнозата "акушерска пареза“ и е с прекъснати нерви, контролиращи движенията на дясната й ръка. Въпреки  проведената  активна  рехабилитация, резултати няма и тя се нуждае от лечение. Надежда дават от болница в Турция, където ще се  извърши присаждането на засегнатите нерви. Сумата, необходима за операцията е 30 000 евро и е непосилна за семейството.

Това е четвърта поредна година, в която деца, родители и педагози от ДГ "Малкият принц“ се обединяват за провеждането на коледен базар с благотворителна кауза. 

Символичен старт на базара в 16,00 часа днес ще дадат кметът на район "Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметът Фиданка Кацарева и прелестната Мисис България 2022 Мани Вартан, майка на малката Елизабет от ДГ "Малкият принц“, която е надарена с музикален талант и носител на десетки призове в национални конкурси.