Вирусът на ковид-19 продължава да се изолира в проби на болни от Пловдив и областта и в лечебните заведения има настанени пациенти с тази диагноза. Болестта протича по-леко и на този етап няма смъртни случаи. Регистрирано е трайно снижение на случаите на 14-дневна база, съобщи директорът на РЗИ - Пловдив д-р Сийка Димчева след заседанието на Областния оперативен щаб, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Пловдивска област, която е втората по население в страната, е на 15-16 място в България по заболяемост от ковид-19 в сравнение с останалите области. 

Цифрите в национален мащаб показват, че при ковида има тренд надолу. "Надяваме се по-нататък вече да няма щаб след като приключим с тези превантивни мерки, тъй като ситуацията ще бъде успокоена. Но сме готови във всеки момент, на базата на цифрите, които ни се предоставят, да реагираме" - допълни областният управител Ангел Стоев.

По-рано съобщихме, че противоепидемичните мерки срещу грипа в Пловдив и областта се удължават до 10 февруари включително. Учениците се връщат в класните стаи на 6 февруари, когато по график започва вторият учебен срок.