Весела Тенева от Пловдив спечели титлата "Мис Родопи 2023 Кралица на киселото мляко" в Момчиловци.

Нейните подгласнички са както следва:

Първа подгласничка - Васи Якова, гр. Петрич

Втора подгласничка - Симона Петрова, гр. Димитровград

Трета подгласничка - Ерика Михайлова, с. Момчиловци

Награда на Публиката - Антония Торкова, гр. Пазарджик

Победителката, заедно с подгласничките, получават като награди пътуване до Китай и участие в реклами на киселото мляко с марка "Момчиловци", което се произвежда в Шанхай.

Гостите на събитието имаха възможността да се насладят на фолклорни изпълнения от региона, на изящното Ханфу изкуство, представено от китайските гости, както и на изложение на производители на млечни продукти, да дегустират родопски кулинарни специалитети, приготвени от местните готвачи от Chef`s club Смолян, начело с шеф Светлозар Георгиев. Детската фестивална сцена с работилнички-творилнички и конкурс за Детска рисунка имаше и за най-малките. 

Официални гости на откриване на събитието бяха г-н Росен Плевнелиев, Президент на Р. България 2012 – 2017 г, г-жа Ирена Георгиева, зам. Министър в Министерство на туризма, г-н Дун Сяудзун посланник на Р. Китай в България, г-н Захари Сираков, Областен управител и г-н Николай Мелемов кмет на гр. Смолян, г-н Иван Тодоров, Председател на Български център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, както и други представители на местната власт.