Бивша депутатка от "Български възход" напусна партията на Стефан Янев. Лилия Недева продължава политическата кариера в коалицията "Заедно" на Ива Митева и Любомир Каримански. Това съобщи самата тя във Фейсбук.

"Скъпи приятели,

През лятото на 2022 г. приех да участвам в изборите на 02.10.2022 г., като част от листата на Коалиция “Български Възход" за 16 МИР - Пловдив град.

Решението ми бе повлияно от заявените от Стефан Янев приоритети - меритокрация (управление на способните), справяне с демографската криза, диалог и съгласие за справяне с политическата криза.

С подкрепата на българските граждани Коалиция “Български Възход" стана част от 48 мия Парламент, а аз народен представител от Пловдив.

Това доверие бе огромен шанс за Стефан Янев и “Български Възход", възможност думите да станат дела, а формацията да покаже, че е дългосрочен проект амбициран да донесе истинска Промяна.

Днес, седмица преди началото на изборната кампания за 49 то НС е време за равносметка. Моята е, че през тези месеци, “Български Възход", водена от Стефан Янев, не отговори на очакванията, не потърси способните, остана поредния лидерски проект за спасяване на личен рейтинг.

В навечерието на изборната кампания, формацията няма структури, загуби доверието на коалиционните си партньори, липсва яснота кои са лицата на “Български Възход" по региони и чия номинация са.

Заявката за диалог се превръща в опит за съглашателство със Статуквото! Защото да твърдиш, че ще се явиш сам, а да допускаш “квоти" в листите си за формации от миналото и за корпоративен вот е съглашателство и признание, че не си изпълнил поетите обещания към хората, които те подкрепиха в изборите на 02.10.2022 г. и в работата на 48 - мия Парламент.

Предвид горното заявявам на г-н Янев, обществеността и гражданите на Пловдив, че отказвам да участвам в изборите на 02.04.2023 г. като кандидат на ПП “Български Възход", но оставам с коалиционния партньор от Коалиция “Български възход"- Партия на Зелените в лицето на г-н Владимир Николов и се присъединявам към Коалиция ЗАЕДНО", написа още Недева.