Пловдивчани използваха правото си да се изкажат пред общинските съветници и изброиха десетки нередности от управлението на града. Най-драматичните казуси от последните месеци и дни са пробивът при Водната палата, промяната в ОУП, с която се разрешава застрояването на 81 декара в парк "Отдих и култура", сагата с панаира и отношенията с мажоритарния му собственик Георги Гергов, ремонта на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий", разпоредителните сделки, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Никой пловдивчанин вече не вярва на болничните на кмета. Това е страхливо поведение. Тук сме около 100 човека, писна ни от решенията ви, които не са в полза на града" - заяви Филип Доминов. Както вече е известно, кметът Здравко Димитров не присъства на сесията и вместо него на президиума е заместникът му по финанси Величко Родопски.

"Искам среща с г-н Райчев. Ще му заведа 4000 родители, да му поискаме 12 милиона за образование. Така както през две седмици има срещи за стадионите на "Ботев" и "Локомотив", които накрая те сигурно ще струват 100 милиона, така и ние искаме среща за Хуманитарната гимназия. Да дариш нещо на полза роду е много далеч от управляващите Пловдив" - каза Елена Филипова

"Откога думата "интерес" е евфемизъм на "корупция"?" - попита Георги Ковачев.