"В събота тук също имаше инцидент. Въпрос на време е да има жертви. Много пъти съм казвал, че тук ще има тежки катастрофи".

Това заяви пловдивчанинът Николай Анев по повод редовните гонки между автомобили по бул. "Освобождение" в "Тракия". Той живее в района и разказва, че всяка вечер чува коли и мотори, които се движат с превишена скорост и създават опасност за ПТП, предаде bTV. 

Както "Фокус" писа, на 22 юни при поредната гонка между двама мъже пострадаха 5 паркирани автомобила на бул. "Освобождение". Инцидентът стана около 21.00 ч. в участък от пътя, където ограничението е 30 км/ч.

По думите на Николай Анев състезания в квартала има в последните 2 години, понеже полицаите спрели да патрулират. Той обясни, че подава сигнали на телефон 112, но докато информацията стигне до районното управление и оттам изпратят екип, джигитите са се прибрали. 

Мъжът добави, че ограничението по голяма част от булеварда е 30 км/ч., но това не помага. "Кметът на района обеща, че ще направи скоростта още по-ниска. Освен да слезем да бутаме колите, друго няма какво да направим. Но дори в 22,30 и в 2 ч. ограничението си е 50 км/ч. Тези същите джигити никога не са го спазвали", заяви Николай Анев.

Според него няма смисъл от легнали полицаи, където хората да си трошат колите. "Превенцията е полицията да бъде по улиците, защото тогава се дисциплинират шофьорите", убеден е той. 

От МВР заявиха, че в последния месец има 17 сигнала за гонки в кв. "Тракия", като 6 от тях са за бул. "Освобождение". Полицаите са реагирали на всички и нарушителите са наказани. За гонки по пътищата санкцията е глоба в размер на 3000 лв. и година без книжка.