Пловдивчанин написа в социална група гневен пост, заради зелепен фиш на колата му. Ето какво сподели Мариян Главчев:

"Тази нощ, са поставени фишове, на всички автомобили паркирали на ул. "Иван Рилски" от ул. "Васил Левски", до кръстовището с ул. "Николай Хайто" в кв. Кършияка. В началото на улицата има забранителен знак за престой и паркиране, но той е с ограничение само 30 м, т.е. до входа на църквата "Иван Рилски". Глобените автомобил са по цялото продължение на улицата и след църквата.

Не съм за 20 лева, но утре ще отида до III РПУ, за да подам жалба (от там е фиша ми). Защото не искам тези глоби да стават рецидив. Ако има и други глобени в групата, могат да направят същото".

"Фокус" се свърза с директора на  ОП "Общинска полиция" Димитър Палашев, за да попита дали паркирането в района е разрешено.

Той отговори, че в това време дежурни от 3 РУ са били на служба и според него глобите са правилно поставени, те са си свършили добре работата и не иска да ги коментира. Но все пак обясни какви са знаците по тези улици.

Единствено на ул. "Николай Хайтов" няма забранителен знак, но тя е малка уличка, каза Палашев.

На ул. "В. Левски" и на ул. "Иван Рилски" си има забранителни знаци. Те са на всяка пресечка. При църквата има знак за 30 м, но зад пощата има и още един забранителен знак, който се върти от някого всеки път, за да не се вижда. Но знак си има, добави Димитър Палашев.