Граждани на Пловдив излизат на пореден протест и с ултиматум към кмета. Очаква се и блокиране на движението по главни пътни артерии в града.

В сряда - 15 март, на ул. "Рогошко шосе“ в гр. Пловдив до входнo-изходната табела на града, ще се даде старт на протестно шествие с искане за незабавен цялостен ремонт на пътния участък, съобщиха от Гражданско сдружение "Заедно за Пловдив“, които са организатори на събитието. Подкрепени са от жители на града и околните села, както и от представители на бизнеса в района.

Точно в 16:00 часа ще бъде спряно движението по ул. "Рогошко шосе“, като протестното шествие ще се насочи и ще приключи до моста на гробищния парк.

Основните искания на протестиращите са:

Започването на незабавен цялостен ремонт в участъка от моста на Адата до землищната граница на Пловдив. А също и изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление, нова тротоарна настилка и адаптиране на пътната инфраструктура с интензивния трафик на тежкотоварни автомобили.

"Заедно за Пловдив" отправя официална покана за среща с кмета на Пловдив, Здравко Димитров, с местната самоуправа и с представители на фирмата спечелила обществения търг за ремонт на бул. "Рогошко шосе“. Жители и бизнесмени искат отговор на въпроса защо е възложена обществена поръчка за пътен ремонт в срок от 533 дни, на стойност над 14 милиона лева, а 100 дни по-късно дейностите по проекта не са започнали.

В случай на отказ за провеждането на подобен дебат жителите на Пловдив имат готовността сами да се справят с дългогодишния си пътен проблем, като в образувалите се дупки посадят картофи, които са покълнали във времето от последното решително обещание на кмета до деня на самия протест, става ясно от позицията на организаторите.