Изборният ден в Пловдив протича спокойно и без затруднения. В четири секции обаче машините не стартираха и така гласуването протича само с хартиени бюлетини.

Избирателната активност в Пловдив към 11:00 часа остава най-ниска в страната - 6,16%, за областта тя е 7,61 на сто. В една от секциите, където машината не заработи, техникът се опита да я включи, но установи, че става дума за проблем със софтуера, защото се появява надпис, че тя не е синхронизирана. Така урните, които са предназначени за машинен вот останаха празни.

В 76-а и 77-а СИК хората казаха, че заради изцяло хартиения вот са разочаровани, а някои дори си тръгвали. Представители от тези комисии предпочетоха да отидат да гласуват машинно по адресната си регистрация, а не в секцията, в която работят заради дефекта, информира БНТ.

Валя Вълкова - зам.-председател на 77 СИК: "Нашата машина не работи, затова и много от хората се връщат да гласуват, проблемът от вчера, всичко, което е подадено като сигнал".

Златиян Генчев – техник: "Проблемът е чисто технически - софтуерно, тя не може да стартира, така че да започне гласуване на машина. Всичко, което сме могли да направим на терен, е направено".

Мария Лашева: "Лишават хората от право на избор с какво трябва да гласуват".

Теодора Славчева: "Разочарована съм, че машината не работи. Повече вярвам в машинното гласуване, не вярвам на хартиени бюлетини".

Пред училище в Асеновград пък на трафопоста е имало агитационни материали. Разпоредено е те да бъдат премахнати.