Пловдивчани протестираха пред сградата на Общинския съвет срещу новия Общ устройствен план на Пловдив, който трябва да бъде разгледан и приет на днешната сесия, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Този Общ устройствен план формиран по този начин обслужва частния интерес, а не обществения интерес“, подчерта Павел Начев.

Никола Сивков акцентира върху бъдещото увеличаване на трафика в града. "С присъствието си смятаме, че ще предизвикаме вътрешното морално усещане за справедливост у общинските съветници и да откажат да приемат това, което им е предложено“,  каза той.

"Тук съм заради решенията, които се вземат от общинските съветници в последните години и като цяло от управата на града, начина по който се унищожават ценностите му и се осакатява развитието на града. Тук съм, за да нямам угризения към наследниците си“, заяви Венелин Гаганов.

Друг протестиращ попита защо дневният ред за сесията не е бил обнародван и защо Общия устройствен план се крие от обществеността.

Част от хората ще влязат в залата на Общинския съвет, за да проследят как ще мине гласуването и какво ще приемат избраниците.