Около стотина пловдивчани се събраха на пл. "Стефан Стамболов" на протест под наслов: "Последен шанс за Панаира". Сред тях се виждаха и представители на различни политически партии и обществени организации.

"Искаме си Панаира", скандираха те. Някои от присъстващите коментираха, че се страхуват, че теренът ще се застрои: Искаме да продължи да бъде панаир и да се върнат на акциите на Пловдив.

Преди няколко дни търговският регистър за втори път отказа да впише апорта на варненските акции в "Пълдин Туринвест". Като причина беше изтъкната оценката от вещите лица на варненските акции е от 2001 г. и е неактуална.

Друга причина за отказа е, че не са представени доказателства, че контролираното от лицето Георги Гергов дружество действително притежава 16 314 400 броя обикновени безналични поименни акции с право на глас от капитала на "Международен панаир - Пловдив" АД, собственост на Община Варна.

По-рано през днешния ден стана ясно, че е образувано досъдебно производство от Апелативна прокуратура – Варна срещу кмета на Варна Иван Портних във връзка с акции на общината в Пловдивския панаир. В отговор той заяви: "Проблемът с Пловдивския панаир е пловдивски.Той поясни, че целият казус с панаира идва от Костово време. Тогава той е бил приватизиран, а тогава зам.-министър е била сегашната лидерка на БСП - Корнелия Нинова."