Втори протест белязва изграждането на пробива под Водната палата, разбра Plovdiv24.bg. В социалната мрежа фейсбук пловдивчани се събират утре, в почивния съботен ден от 11:00 часа отново да изкажат недоволството си от намеренията на Община Пловдив да реализира проекта по премахване на кръговото кръстовище и забраняване на левите завои. Какво вече Ви съобщихме днес бяха поставени знаци, които регулират единствено движение направо в посока от кръстовището на "Баня Старинна" към Панаира.

Ето какво се казва в съобщението на хората, които утре планират да бъдат на място:

До всички, които искат да изразят публично възмущението си срещу проекта за пробив при Водната палата:

Утре (събота) от 11:00 се събираме на познатото място пред паркинга срещу РИОСВ, за да поставим черни ленти на дърветата, които ще бъдат отрязани в името на градската магистрала.

Заповядайте, за да изразим символично несъгласието си и да покажем на местните властимащи, че този път ще понесат последствия за действията си!

Преди няколко дни представители на Община Пловдив направиха първа копка и дадоха старт на строителните дейности, които предвиждат премахване на 63 дървета, паркоместата, унищожаване на една част от облагородената до момента зоната.

Средствата за изграждането им бяха от спечелен европроект и след изграждането на пробива Община Пловдив ще заплати глоба пред МРРБ, чийто размер все още не ясен, тъй като първо трябва да се види кои са точно засегнатите части.