Протест на жители на район "Западен" се състоя пред сградата на РЗИ. Хората се събраха заради строителството на паркинг върху общински терен за нуждите на частната болница "Пълмед", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Протестът протече мирно, бяха се събрали около 60-70 граждани, имаше около 10 полицаи. Кметът на "Западен" Тони Стойчев присъства сред граждани. От болница "Пълмед" не изпратиха свой представител.

Хората, които организират протеста, са инициирали подписка, която ще се внесе до Общинския съвет за преразглеждане на договора между община Пловдив и фирма "Булфарма" за предоставяне на терена на университетския медицински комплекс "Пълмед". 

Гражданите настояват да се развали споразумението за наем на терена и общината да изгради общински паркинг, който да функционира, докато не се реализира разширението на "Пещерско шосе".

"Положението в целия район е много тежко що се касае до паркирането. Възмутени сме, че общинска земя се дава за частно ползване. Искаме вместо този частен паркинг да се направи общински такъв в полза на гражданите. Искаме също така да се разшири бул. "Пещерско шосе". Искаме разговор с кмета Костадин Димитров, някой трябва да поеме отговорност", каза организаторът на протеста Елица Чакмакова.