Кметът на Пловдив Здравко Димитров получи наградата "Дестинация на годината за България" на специализираното списание за туризъм "Destinations". Наградата бе връчена от собственика на медията Руслан Йорданов, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Наградата се печели на база на отличията на носителите спрямо положения труд на туризъма през изминалата година. 

Наградата е на принципа на наградите "Мишлен". Статуетката е авторска на Стефан Петров, който е автор на на-значимите награди в държавата, а логото на списанието е формата на самата статуетка. 

На корицата на списанието тази година бе именно Пловдив, а началник на отдел "Туризъм" Юлиана Йорданова получи копие от корицата. 

"Искам да благодаря от мое име и името на моя екип за оценката, която получихме. Високо ценя такива награди. В началото на този мандат поставихме цел за надграждане и представяне на Пловдив в целия му блясък не само пред гостите, а и гражданите ни. Ние няма да спрем до тук, опитваме се да създаваме добър климат за бизнеса", заяви тя. 

"Когато беше COVID-19, Пловдив първи в страната предприе мерки, дори и когато общината имаше финансови затруднения. За нас бизнеса не е безразличен, напротив, бизнеса трябва да се обгрижва по всяко време. 2019 година бяхме Европейски столица на културата и почти няма гост на града, останал недоволен. 

Ще продължим да даваме най-доброто от себе си за нашите гости и нашите граждани", каза още Йорданова. 

Зам.-кметът Пламен Панов също се присъедини в благодарности към спечелената награда. "Пловдив за да държи своето темпо на туризъм трябва всяка година да отваря нови атракции. Ние непрекъснато развиваме града, и продължаваме да търсим варианти Пловдив да се развива повече и повече всяка година. Радваме се изключително много за наградата."