Община Пловдив кандидатства с 9 проекта по новата програма на МОН за образователна инфраструктура, чийто срок за прием приключи на 10 януари. Това съобщи кметът Костадин Димитров, предава Plovdiv24.bg.

Планирано е да се изградят три нови ясли - в "Северен" зад училище "Пейо Яворов" с 4 нови групи, в "Тракия" зад "Акваленд" за 8 групи и в "Южен" до затвора, уточни заместник-кметът Владимир Темелков

В списъка са включени и три училища - Математическа гимназия - първи етап до хотел SPS, "Св. Патриарх Евтимий" зад мол "Пловдив" само за гимназиалния клас, ОУ "Княз Александър I". 

Предишната поръчка за "Княз Александър I" е прекратена. Отпуснатите 5 милиона няма да се връщат на 100%, като е договорено, че 3 милиона от тях ще се прехвърлят за физкултурен салон на "Яне Сандански", обясни Темелков.

Изграждането на новата база на МГ е по сериозен проект, който предвижда кампус върху 10 000 кв. м. Ако проектът бъде одобрен сега за финансиране от МОН, ще се реализира етап I, а втори и трети етап ще бъде с друго финансиране. 

Отговор се очаква до 60 дни.