С 39 гласа "за"; 6 "против" и 6 "въздържал се" общинските съветници на Пловдив приеха предложение за изменение на Общия устройствен план. Това се случи след няколкочасови дебати и дадена почивка, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Преди това не бяха приети предложенията на Добромира Костова - за връщане на проекта за изменение на ОУП за разглеждане от ЕСУТ и промяна на предназначение на имота и зоната около него от ОД на ОС. Със за - 12, против -5, 35 въздържали се предложението не се прие.

"Това означава да върнем с месеци ОУП, още днес на сесията да се направи промяна на зелен парцел", репликира преди гласуването Николай Радев, той направи предложение кметът да откупи имота.

Според Константин Георгиев предложението на Добромира Костова е незаконосъобразно.

Достатъчно гласове не събра и предложението за отлагането за следваща сесия на Веселина Алкесандорва. То събра следните гласове: за - 12, 6 - против, 29 - въздържали се.

Одобрение не събра и предложението на Тодор Стоилов - 81 дка между Братската мигила и Изтрезителя да се променят с характеристика "зелени площи". Гласуването показа: за - 22, 1 - против, въздържали се - 27 след прегласуване и то не беше прието.