Пленерът "Художници,Балчик, Любов - среща на европейски морета" събира творци в Държавния културен институт - Културен център "Двореца" първата седмица на октомври, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Темата на 21-то издание на артфорума е "Срещи в края на лятото".

Надя Станчева, Георги Маринов, Тереза Зиковска, Деян Вълков, Мими Добрева, Калина Кралева, Силви Басева са участниците в тазгодишния пленер. Това са утвърдени автори с множество изложби в страната и чужбина и богати творчески биографии. Десет дни те ще се потопят в очарователната атмосфера на Архитектурно-парковия комплекс край морето, за да "разкажат" рисувайки за своите мисли, откровения, емоции и идеи като творци.

През миналата година художниците избраха темата "Пресечни точки", изключително провокативна в атмосферата на "Двореца", която съчетава морски нюанси, специфична архитектура, носеща духа на различни култури, красотата на природата и всичко това обвито в меката светлина на ранната есен, с нейните багри и настроения. 

Пленерът е организиран с подкрепата на Община Балчик, ДКИ-КЦ "Двореца" и учредителите на арт форума. Той ще приключи с изложба на създаденото в дните на "Срещи в края на лятото". Тя ще бъде открита в 17:00 ч. на 11 октомври в една от залите на Художествената галерия в Белия град.

Жулиета НИКОЛОВА