Платените паркинги в Кюстендил ще запазят цената от 1 лев за час престой. Това обяви на пресконференция кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. По думите му няма да има повишаване в цената, както беше обявено вчера. Направен е необходимият анализ и цената за паркиране ще остане същата, а тя е и най-ниската в Югозападна България. За паркиране до 30 минути ще се плащат по 50 стотинки. Предвижда се плащането да става със СМС.

"Съобразени цените с Югозапада. Оставяме си опцията да разширяваме паркоместата, ако това не доведе до желаните резултати. Към момента добавяме паркингите около стадиона“, каза Петър Паунов.

Живущите в централната градска част, за всяко домакинство, ще има възможност за паркиране на определени цени. 5 лева за месец или 50лева за година, без запазване на паркомястото. За запазено място за паркиране ще се плаща 60 лева за месеци или 600 лева за година.  За всички останали цената ще бъде 100 лева за месец или 1000 лева на година.

Заплащането ще се осъществява със СМС, с изключение на паркинга при Поликлиниката, където бариерата ще се преминава с пропуск. Работното време на платената зона ще бъде от понеделник до петък: от 09:00ч.- 18:30 ч., а в събота - до 16.00 часа. Очаква се зоната да заработи в началото на месец декември.

Венцеслав ИЛЧЕВ