Пламен Назаров е роден в Пловдив. Има магистърска степен по ,,финансов мениджмънт". Владее руски и английски език. Работил е в голяма фармацевтична компания, в сферата на частния бизнес и като административно-стопански ръководител в Медицински университет Пловдив. Той е кандидат за народен представител в листата на "БСП за България" за 16 МИР – Пловдив с номер 24 в бюлетината и преференция 108. 

- Г-н Назаров, коя е основната причина, която Ви подтикна да се кандидатирате за народен представител?

- Това е едно предизвикателство за желание за промяна. Искам да участвам в разработването и приемането на закони, които ще разрешат проблемите на българските граждани. Искам да съм гарант, че гласът на хората ще бъде чут чрез мен. Искам чрез уменията и опита си да имам положителен принос в живота на другите. 

- А кои са основните каузи, зад които ще застанете в парламента?

- Борба срещу статуквото, отстояване на националните интереси, по-добро образование, стабилна икономика. 

- От какво има най-голяма нужда България в момента?

- Днес България преди всичко има нужда от устойчива политическа система, която да удържи на външнополитическите сътресения. Нашата страна има нужда от укрепване на държавността, суверенитета и законността. Трябва да се съхрани мирът и да се гарантира сигурността на всеки български гражданин. Приоритет на държавата трябва да са образованието, науката и културата. България има нужда и от модернизация и стабилност на икономиката. Това ще доведе до растеж на доходите на всички. 

- Кои законодателни инициативи считате за най-належащи?

- Тук ще посоча няколко, макар че списъкът е значително по-дълъг. Намаляване на влиянието на изпълнителната власт върху съдебната система във връзка с гарантиране на независимостта ѝ. Борба с корупцията в съдебната система, за да се възстанови доверието в нея. Належащи са и промени в учебните програми – трябва да се направи актуализация, отговаряща на нуждите на пазара на труда. Нужна е и модернизация на училищната инфраструктура и технологии. На последната матура по английски език, например, ученици слушат текстове на касетофон! Трябва по-голяма подкрепа на научно - изследователската дейност, за да се стимулират иновациите. И дигитализация на административните процедури. Това ще ги направи по-ефективни и достъпни, ще улесни гражданите и самата администрация. 

- Какви промени са нужни в сферата, в която сте експерт?

- Намаляване на административната и финансова тежест за малкия и средния бизнес; осигуряване на достъпно финансиране; премахване на монополите чрез законодателни и административни промени; реален контрол на изразходването на публични средства; промени в социалната сфера; спиране на източването на социални помощи и увеличаване на средствата за реално нуждаещите се; подпомагане на развитието на социалната икономика не само по оперативни програми, а и чрез създаване на държавен фонд; реформа в  пенсионно- осигурителната система. 

- Защо избирателите да гласуват на предстоящите избори?

- Всички заедно трябва да вземем решение за бъдещето на България и Европейския съюз. Това е най-добрата възможност всеки да изрази мнението си по важни за него въпроси. Единствено чрез гласуване има надежда нещата да се променят в желаната от нас посока. 

- А защо да подкрепят БСП за България?

- Защото сме доказана във времето единствена алтернатива. БСП винаги се е борила със задкулисието и е единствената партия, която никога не е влизала в коалиция и договорки с ГЕРБ.