Активисти на КНСБ спряха за кратко движението по ул. "Гладстон" и заявиха готовност да блокират 6 кръстовища в Пловдив. Синдикалистите проведоха протестна акция с мото "Да защитим доходите от инфлацията и работните места от кризата". Пред пловдивчани бяха представени исканията на синдиката - повишаване на доходите и ефективни мерки за овладяване ръста на инфлацията и излизане от икономическата криза, предаде репортер на Агенция "Фокус".

В протеста се включи и президентът на КНСБ Пламен Димитров:

"Настояваме за компенсация на доходите на всички български граждани между 12 и 15%. В индустрията увеличението е над 17%, в услугите - около 15%, т.е. най-голям длъжник е държавата. Минималната работна заплата да стане 850 лв., което е 1/2 от средната работна заплата за 2022 г. Искаме да се удвои обхвата на помощите за отопление за около 300 000 души, за което досега се даваха 50 милиона, да стане 1 милиард лева, което е нищожна сума на фона на 65-милиардния бюджет на България."

Исканията се по
дготвят съвместно с КТ "Подкрепа". Синдикатите обявиха, че са готови още от първия ден на новото правителство да седнат на масата за преговори. 

Предстоят подобни акции да се проведат в Хасково, Велико Търново и Перник, а е възможно да се стигне до голям протест в София, каза Димитров. 

Преди протеста се проведе заседание на РС на КНСБ, на което досегашния областен координатор Боян Бойкински е избран за още един петгодишен мандат.

Подробности гледайте в прикаченото видео!