Пияни хулигани вдигнаха голям скандал пред Спешното във Ветово, съобщи ОДМВР-Русе.

Около 15:10 часа на 18 май, чрез ЕЕН-112, в полицията е постъпил сигнал за скандал в сградата на ЦСМП - Ветово. Незабавно на място е изпратен екип от полицейски служители, извършващи патрулно постова дейност на територията на районното управление.

Униформените са установили, че скандалът е предизвикан от двама мъже на възраст 31 и 28 г., които били във видимо нетрезво състояние. Пред полицаите те обяснили, че повод за посещението им в ЦСМП - Ветово са наранявания, причинени им вследствие на ритане и хапане от домашно животно - кон, собственост на единия от мъжете.

Дежурните медици от ЦСМП - Ветово са им извършили първичен преглед и са ги насочили за последващо лечение в болнично заведение. Двамата обаче поискали да бъдат транспортирани със специализиран автомобил на ЦСМП – Ветово, но медиците отказали, след което двете лица са отправили спрямо тях обидни думи, закани за физическа саморазправа и псувни.

Случаят е документиран, като е заведена преписка по описа на РУ – Ветово, с оглед изясняване на престъпление по чл.325, ал.1 от НК, за извършените от двамата мъже действия, грубо нарушили обществения ред и изразили явно неуважение към обществото и служителите от ЦСМП - Ветово.