Двама шофьори, употребили алкохол, задържаха през уикенда полицаи от Великотърновски регион. Това съобщават за "Фокус“ от Областна дирекция на МВР в старата столица. От там уточняват, че в събота около 23:00 часа в село Виноград е проверено двуколесно МПС без табели, което е карал 36-годишен мъж без книжка. При тест на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,41 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

В събота следобед в областния град е извършена проверка на лек автомобил "Мицубиши“, управляван от 47-годишен мъж. При тест за алкохол, апаратът е отчел 2,42 промила. Шофьорът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.  

В същия ден, но в Свищов, около 23:00 часа е задържан 45-годишен мъж, който е шофирал след употреба на бензодиазепин и метаамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Оставен е в ареста е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.