Пияни и дрогирани шофьори са заловени по пътищата в Сливенско в изборния ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

54-годишен мъж от град Котел, водач на лек автомобил "Опел Астра“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 2 април, около 21,20 часа, в град Котел. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство. 

Полицейски служители от група "Пътен контрол“ към РУ-Нова Загора са установили неправоспособен водач, който управлява с концентрация на алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 2 април, около 19,00 часа, в село Любенова махала. Спрян е за проверка лек автомобил "Сеат“ с италианска регистрация. Полицейският екип установява, че водачът е неправоспособен, а пробата за употреба на алкохол е дала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е отказал за даде кръвна проба. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано бързо производство. 

34-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил "Хюндай“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 2 април в 20,30 часа на изхода на град Сливен в посока село Бяла. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е  образувано досъдебно производство.